Del 6 d'abril al 15 de juny de 2024

De dijous a divendres de 18 a 20 h.

Dissabte d'11 a 13 h i de 18 a 20 h.

Festius tancat excepte el 17 de maig.


INAUGURACIÓ: DISSABTE 6 D'ABRIL 12 H.

El Convent, Espai d'art, Carrer Hospital, 5. Vila–real, Castelló.

Lidia Cao (2023)

Nascuda a Santiago de Compostel·la el 1997 i resident a la població d’Ordes, malgrat la seua joventut, Lidia Cao ha aconseguit, en la seua curta però meteòrica carrera, fer-se un lloc entre els grans referents de la il·lustració nacional.

Interessada des de la infància per l’expressió plàstica, amb el temps s’ha especialitzat en el tractament de figures i cares, i ha analitzat minuciosament les expressions per a aconseguir contar molt amb la mínima expressió.

En la seua obra, els personatges tenen un pes primordial en la composició i les atmosferes oníriques que genera potencien l’expressivitat de les seues cares, que funcionen com a íntims retrats psicològics que adquireixen una vetlada però intensa dramatúrgia. La seua obra compta amb una càrrega emocional important centrada en la mirada dels seus personatges.

Destaca el domini del volum a través d’una línia ferma i encertada, el gust per l’austeritat de la paleta de color i l’atracció per les gammes dessaturades i poc estridents ponderen la importància del dibuix per sobre del color.

Des de l’any 2016, compagina la seua carrera com a il·lustradora amb el seu treball mural, que adquireix cada vegada més i més pes. La qual cosa l’ha portada a participar en nombrosos esdeveniments d’art urbà tant en l’àmbit nacional com internacional. Les seues figures habiten les parets i els murs d’Espanya, Països Baixos, França, Singapur, Grècia, Itàlia o Portugal.